03

Nikka Whiskey was started its production of whiskey in 1940 by Mr. Taketsuru Masataka using the Scottish technology and the nature of Hokkaido.

He has married a Scotswoman Rita, then he was involved completely in the production of Scottish Whiskey. They were featured in NHK morning drama series.
%e3%83%9e%e3%83%83%e3%82%b5%e3%83%b3

After the success of Yoichi distillery in Hokkaido, he has established Miyagikyo distillery in a mountain side of Sendai along the clean Nikkawa river.
This is the gate to enter.
%e3%83%8b%e3%83%83%e3%82%ab%e3%82%a6%e3%83%b0%e3%82%b9%e3%82%ad%e3%83%bc%e4%bb%99%e5%8f%b0%e5%b7%a5%e5%a0%b4%e6%ad%a3%e9%96%80

Sign board at the entrance.
b0334365_16182248

Distillation equipments.
%e8%92%b8%e6%ba%9c%e6%a3%9f

Kiln Tower for heat treatment, beautiful shape.
%e5%a4%a7%e9%ba%a6%e9%ba%a6%e8%8a%bd%e3%82%92%e7%87%bb%e3%81%99%e4%b9%be%e7%87%a5%e6%a3%9f%ef%bc%88%e3%82%ad%e3%83%ab%e3%83%b3%e5%a1%94

Tour guide invites you for tasting.
caption

The guided tour is well organized to know the history and technology.
640x640_rect_38284893

Scottish Bar? Good atmosphere.
09

Try the quality of Japanese whiskey without compromise.
Definitelly excellent.
Only 100 min. drive from Minamisanriku to Nikka Miyagikyo Distillery.
But, please do not drive after drink.
Sergio

(In Japanese)
ニッカウィスキー
ニッカウヰスキーは竹鶴政孝がスコットランドの技術と北海道の自然により1940年に生産を開始しました。
彼はスコットランド人のリタさんと結婚し、スコッチウイスキーの生産に没頭したそうで、NHKの朝ドラでも取り上げられました。
北海道余市蒸溜所の成功の後、彼は仙台郊外山麓の新川(ニッカワ)川流域に宮城峡蒸溜所を設立しました。
このゲートを通ります。
入口の看板。
蒸溜棟。
キルン塔、熱処理用で、きれいな形をしています。
ガイドさんがテイスティングに招いてくれます。
ガイド付き見学ツアーはうまくできていて、歴史と技術を学ぶことができます。
スコッチバー? 良い雰囲気です。
妥協のない日本のウィスキーを試してみては? 素晴らしいですよ。
南三陸からニッカ宮城峡蒸溜所までは車で100分です。
但し、飲酒運転は禁物です。
セルジョ。